Monday, 15 October 2012

♥ AL-FATIHAH ♥

alhamdulillah Allah makbulkan juga doa anna..seminggu anna bekerja kat wad 4A tiap-tiap hari anna doakan kesejahteraan pakcik neyh..mmg sedeyh tgOk dy..tak berdaya langsung..rasa bersyukur sgt2x coz diberi kesihatan yang baek..rasa sedey nak tinggal pakcik neyh..seminggu dah jage dy..then this week kene keje kat wad kusta pulak..tadi lepas je balek dari wad kusta g kelas..then kat kelas tu kwn anna ade cite pasal wad 4A..wah...rindunyer kat wad tu..anna teringat kt pakcik tu..dah 2 hari tak tgOk dy..


tadi tanye la kwn anna.. "eyh pakcik yg bed 25 tu mcm mne arie neyh? dy buke mate tak? dy tgOk kOrg tak? "


then kwn jawab "bed 25? mna ada patient..


then si kecik tu jawab "patient bed 25 tu dah meninggal la smlm..."


innalillah hiwainnalillah hirajun..ya Allah..menitik air mata anna dgr berita tu td..dulu setiap kali anna tgOk pakcik neyh mesti doa "ya Allah,kau permudahkanlah urusan pakcik neyh..kau ampunkanlah dosa-dosanya.."

 alhmdulillah makbul dOa anna..smlm pakcik neyh dah pergi buat selama-lamanya..


QS. 3. Ali ‘Imran185. Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan mati.Dan sesungguhnya pada hari kiamat sajalah disempurnakan pahalamu.
Barangsiapa dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke dalam syurga,
maka sungguh ia telah beruntung.Kehidupan dunia itu tidak lain hanyalah kesenangan yang memperdayakan.

semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dgn org2x yg beriman.. :'(


                                                                -AL-FATIHAH-


No comments:

Post a Comment